Tweedehands Caravan kopen
Inloggen

Wat is het verschil tussen een chalet en stacaravan?

Stekelbos biedt naast meerdere stacaravans ook chalets aan. Voor iedere prijsklasse is er wel iets beschikbaar. Lekker genieten van een eigen plekje, geen gedoe met verschillende verblijven en een goede plek om tot rust te komen. In tegenstelling tot een vakantie boeken waar je geen invloed hebt over de kwaliteit van je verblijf, kan je dat bij een stacaravan en een chalet wel. Je kunt deze namelijk volgens eigen smaak inrichten en dit is ook alleen voor jou en je gezin of partner bedoeld. Echt een tweede huis dus. 

Begeleiding in het koopproces

Bij een stacaravan kopen bij Stekelbos horen verschillende keuzes die je moet maken. Hoe groot moet de stacaravan zijn en wat zou je maximaal uit willen geven aan de stacaravan? Stekelbos helpt je bij dit proces en adviseert daarnaast ook in de keuzes die je moet maken. Voor een chalet geldt hetzelfde. Je wordt begeleid in het koopproces en kijkt samen naar wat mogelijk is. Stekelbos biedt naast de aankoop zelf ook het verzorgen van een staanplaats aan, het transport er naar toe en zelfs de plaatsing kan geheel verzorgd worden. De nazorg is voor Stekelbos ook belangrijk en daarom kan je met eventuele vragen of problemen na de koop hier ook terecht. 

De verschillen

Het verschil tussen een stacaravan en een chalet ligt hem echt in de kwaliteit. Een chalet biedt net wat meer luxe en ruimte dan dat een stacaravan dat heeft. Daarnaast is er bij een chalet meer mogelijk. Zo kan je niet alleen de binnenkant naar eigen smaak inrichten, maar ook de buitenkant is aan te passen naar hoe jij het in gedachten hebt. Deze chalets worden bij Stekelbos dan ook op maat gemaakt. Hierin wordt de vrijheid gegeven, maar ook genoeg begeleiding van Stekelbos, zodat je zeker weet dat je een mooi chalet als eindresultaat hebt. Een stacaravan kopen bij Stekelbos heeft iets meer beperkingen dan een chalet. Zo is de buitenkant van een stacaravan al gemaakt en hierdoor is het vrijwel niet mogelijk om hier nog aanpassingen aan te doen. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit van de buitenkant minder goed is. 

Materiaalkeuze

De stacaravans worden tegenwoordig vaak gemaakt van kunststof. Bij een chalet kan je zelf kiezen wat voor materiaal je aan de buitenkant wilt. Dit kan meer een houtlook zijn, maar ook een strakke witte of zwarte chalet is mogelijk. Bespreek vooral je ideeën samen met de adviseur en kom samen tot het beste resultaat.