Tweedehands Caravan kopen
Inloggen

Roadtrip met een camper door Amerika - Informatie en Tips

Het staat voor velen op het verlanglijstje om ooit te doen: een roadtrip maken door de Verenigde Staten. De vele veschillende staten en landschappen zorgen voor een gevarieerde vakantie, waarbij je een SUV kunt huren en van verblijfplaats naar verblijfplaats kunt trekken. Wat misschien nog veel leuker is: huur een camper en ontdek de USA en overnacht op de mooiste plekken in het comfort van een luxe camper!


Waarom roadtrip in een camper?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de Verenigde Staten te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld eerst aan de oostkust een paar dagen verblijven en vervolgens naar de westkust vliegen en daar nog een tijd verblijven. Ook kun je de oostkust verkennen van noord naar zuid en datzelfde aan de westkust. Je huurt hiervoor een auto of je vliegt tussen de bestemmingen. Overnachten doe je in een hotel of motel bijvoorbeeld en dat kan zowel in de stad als ergens achteraf nabij een National Park.

Wat gemakkelijker én leuker is, is om een camper te huren en hiermee (een gedeelte van) Amerika te ontdekken. Zo hoef je niet steeds van hotel naar hotel te rijden, maar kun je ter plaatse bepalen waar je heenrijdt. Er is zoveel te ontdekken: van de wereldsteden tot de prachtige Nationale Parken en van de rood gekleurde woestijnen tot de levendige kust. Reserveer wel op tijd, want de kameerplaatsen dichtbij Nationale Parken zijn snel volgeboekt!

Park, Fly & Drive

Het concept waarbij je naar de luchthaven rijdt, daar parkeert, vliegt naar de bestemming en vanaf daar met een huurauto of caravan doorreist wordt ook wel Park, Fly & Drive genoemd. Deze manier van op vakantie gaan zorgt voor een gemakkelijke doorstroom en is helemaal naar wens in te delen. Allereerst kun je natuurlijk zelf de bestemming kiezen, maar ook de soort huurauto of kamper kies je zelf. Er zijn ook reisorganisaties die dergelijke reizen aanbieden, maar alles zelf in elkaar zetten kan natuurlijk ook en scheelt vaak nog best wel wat geld.

Vliegen vanaf Brussels Airport

Het is niet mogelijk om vanaf iedere luchthaven naar de Verenigde Staten te vliegen. Kleinere luchthavens zoals Eindhoven of Rotterdam Airport vliegen alleen naar Europese bestemmingen of naar een klein deel van Noord-Afrika. Voor de verdere wereldreizen moet je naar een grotere luchthaven zoals Schiphol of Brussels Airport.

Kijkende naar de Belgische luchthaven, gaan er vluchten naar New York, Chicago en Washington. Genoeg mooie startpunten dus voor een roadtrip USA. Natuurlijk kun je vanaf deze grote steden nog doorvliegen naar de westkust bijvoorbeeld of meer naar het zuiden. Als je gaat voor een Park, Fly & Drive dan dien je ook te parkeren Zaventem Airport. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden, van voordelig parkeren met shuttle- of valetservice tot parkeren op loopafstand bij één van de officiële parkings.


De mooiste routes

  • Het is bijna onmogelijk om heel de US te ontdekken, het land is namelijk gigantisch! Je kunt dus beter kiezen voor een gedeelte van Amerika, zoals rondom Florida of San Francisco. De meeste campingreizen focussen zich op het westen van de Verenigde Staten, waar je de Rocky Mountains hebt en vele National Parken. We zetten de mooiste routes voor je op een rij:Route 66: de welbekende route die je van Chicago naar Los Angeles brengt. Onderweg rijd je dwars door verschillende staten heen met ieder hun eigen landschappen. Ook kom je in de buurt van de Grand Canyon, wat zeker een uitstapje waard is.
  • Highway 1: ontdek de westkust en rij van Seattle dichtbij de Canadese grens naar San Diego in Californië. De rit brengt je langs de prachtige stranden van Californië en langs de bossen van de staat Washington die zeker niet minder mooi zijn. Ook zijn er gebieden die lijken op woestijnen, kijk je uit op de Grote Oceaan en ontdek je de bekende steden San Francisco, Los Angeles, Seattle en San Diego.
  • New York – Miami: ook aan de oostkust is een roadtrip een goed idee! Zo kun je van New York City het startpunt maken, waarbij je eerst de trein pakt via Philadelphia naar hoofdstad Washington D.C. Vanaf daar rij je met je camper zo langs de kustlijn naar Miami rijden. Onderweg kom je langs diverse nationale parken, zoals Blue Ridge Mountains en Shenandoah National Park. Via Savannah in de staat Georgia rij je door naar Florida, waarbij je de stad Orlando zeker niet mag overslaan.